Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Met je webwinkel naar het buitenland? Een aantal tips!

Je hebt een goed lopende webwinkel. En zo nu en dan krijg je ook verzoekjes binnen of je jouw product ook kunt versturen naar het buitenland.
Hoe leuk zou dat zijn?! Nog meer mensen die jouw product kopen!

Maar waar begin je? Hoe ga je dat aanvliegen? En wat zijn de gewoontes van de klanten in het buitenland?

Verdiep je allereerst in het land, de inwoners en de online markt waar jij jouw producten wilt verkopen. Wat zijn de gewoontes? Waar wordt waarde aan gehecht?

Om je een idee te geven waar je op moet letten, geven wij je alvast een aantal tips.

België

Je denkt wellicht dat onze zuiderburen dezelfde dingen belangrijk vinden. Dat zal ongetwijfeld ook zo zijn op een aantal vlakken, maar er zijn zeker verschillen met de Nederlandse markt.

 • Bied verschillende mogelijkheden aan de klant om contact op te nemen. Denk hierbij aan e-mail,chat en telefoon.
 • Vlaams en Nederlands lijken veel op elkaar, echter zijn er ook veel verschillen. Als je de Belgische markt op wilt gaan, is het raadzaam om een native om hulp te vragen.
 • Belgische consumenten zijn gevoelig voor de prijs. Zij letten op de prijs-kwaliteitsverhouding.
 • Het afleveren van een pakketje bij de buren vinden onze zuiderburen niet prettig.
 • Bijna een kwart van de Belgische consumenten wil het pakketje het liefst ophalen bij een pick-up point.
 • Uitverkoop houden? De beste tijd voor kleding en schoenen is tussen 3 januari – 31 januari en 1 juli – 31 juli.

Duitsland

De Aldi en de Lidl, twee grote discounters die het wereldwijd goed doen. En beide vinden zij hun oorsprong in Duitsland. Een interessant gegeven, want:

 • Duitse consumenten vergelijken vaak prijzen en shoppen graag bij discount stores.
 • Bij het aankopen van duurzame goederen letten Duitse consumenten op: veiligheid, kwaliteit,prestige,comfort,gebruiksgemak en prijs. Bij het aankopen van alledaagse goederen wordt er vooral op de prijs gelet.
 • Duitse ondernemers concurreren liever op kwaliteit dan op de prijs. Het concurreren op prijs doen ze alleen als het echt nodig is.

Frankrijk

Een tikkeltje arrogant en nationalistisch; zo zien wij de Fransen. Dit komt ook weer terug in de wensen en verwachtingen die zij hebben ten aanzien van hun winkelgedrag.

 • Zoals wel bekend is, vinden Fransen hun eigen taal erg belangrijk. Websites in een andere taal of die slecht vertaald zijn, krijgen het zwaar.
 • Fransen hechten veel waarde aan goede service. Maak jij hun hoge verwachtingen niet waar? Dan stappen ze gewoon over naar de concurrent.
 • Wat de betalingen betreft, debit- en creditcards zijn nog steeds de belangrijkste online betaalmethodes. De digitale wallets krijgen wel een groter marktaandeel.
 • Fransen vinden het prettig als ze op tijd worden geïnformeerd over de levertijd en eventuele bijkomende verzendkosten. Gratis verzending is voor hen belangrijker dan snelle levering.
 • De Franse consument bepaalt graag zelf op welke dag het product geleverd wordt.

Als je lid (of een business partner) bent van Thuiswinkel waarborg, dan kun je daar gratis rapporten downloaden van verschillende Europese landen.

Google Gsuite reseller
Fijn om mee samen te werken. Korte lijntjes en ze denken altijd mee!
de Wereldschool
F&J hebben onze eerste 'eigen website' van tandartspraktijk gemaakt. Goede adviezen, goed inlevingsvermogen wat klant mooi vindt, snelle respons en... wij zijn heel trots op het eindresultaat. Ook nadien goede service voor aanpassingen. Aanrader!Lees meer
Maikel Vogels
Nu inmiddels een jaar werk ik samen met F&J na een overstap van een partij waar ik minder over tevreden was. Enorm goed geholpen door een meedenkend... team die in alle geledingen professionaliteit, begrip en meedenken hoog in het vaandel heeft staan. Samen bouwen aan de juiste website en webshop custom made. Na jaren zoeken naar de juiste manier en weg ben ik blij dat ik in contact ben gekomen met Fred en Joyce. Nu zie ik merkbaar verschil. Dus als u een betrouwbare professionele partij zoekt voor de bouw en onderhoud van uw website en of webshop dan kan ik F&J van harte aanbevelen.Lees meer
Frank van Kollenburg
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer