Met je webwinkel naar het buitenland? Een aantal tips!

19 oktober 2016
Door Team F&J
Team F&J
Support / Marketing / SEO

Met je webwinkel naar het buitenland? Een aantal tips!

Je hebt een goed lopende webwinkel. En zo nu en dan krijg je ook verzoekjes binnen of je jouw product ook kunt versturen naar het buitenland.
Hoe leuk zou dat zijn?! Nog meer mensen die jouw product kopen!

Maar waar begin je? Hoe ga je dat aanvliegen? En wat zijn de gewoontes van de klanten in het buitenland?

Verdiep je allereerst in het land, de inwoners en de online markt waar jij jouw producten wilt verkopen. Wat zijn de gewoontes? Waar wordt waarde aan gehecht?

Om je een idee te geven waar je op moet letten, geven wij je alvast een aantal tips.

België

Je denkt wellicht dat onze zuiderburen dezelfde dingen belangrijk vinden. Dat zal ongetwijfeld ook zo zijn op een aantal vlakken, maar er zijn zeker verschillen met de Nederlandse markt.

Duitsland

De Aldi en de Lidl, twee grote discounters die het wereldwijd goed doen. En beide vinden zij hun oorsprong in Duitsland. Een interessant gegeven, want:

Frankrijk

Een tikkeltje arrogant en nationalistisch; zo zien wij de Fransen. Dit komt ook weer terug in de wensen en verwachtingen die zij hebben ten aanzien van hun winkelgedrag.

Als je lid (of een business partner) bent van Thuiswinkel waarborg, dan kun je daar gratis rapporten downloaden van verschillende Europese landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oh, en wat je zeker niet mag missen?
Deze relevante blogs
WooCommerce Webshop
Wil je gaan verkopen op Bol.com lees dan deze 5 vragen

Ben je MKB Retailer? Heb je 1 of meer filialen en wil je online gaan verkopen? Bijvoorbeeld op Bol.com, je eigen webshop of andere marketplaces? Dan is dit echt een artikel voor jou!

WooCommerce Webshop
AVG en direct marketing

Heb je een website of webshop, dan is de kans groot dat je aan direct marketing doet. Misschien verstuur je wel een nieuwsbrief, een sms als de sale is ingegaan of nog een old skool folder.