Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

De snelheid van de ontwikkelingen in pakketbezorging

Op 12 december 2014 publiceerde ik een blog item over het bezorgen van pakketten van webwinkels en de mogelijkheden hiervan. Leuk om te zien, is dat er een aantal reacties op binnen kwamen en mij aan het denken zette om dit blog item eens een vervolg te geven.
De ontwikkelingen gaan erg hard en een dikke twee jaar later blijkt er alweer genoeg veranderd te zijn.

Even terug naar 2014.

In het blogitem van 2014 is te lezen:

CoolBlue is een mooi voorbeeld van een speler die hier mee experimenteert. Zij bieden de klant vele mogelijkheden als het gaat om bezorging. Bestel je iets bij CoolBlue? Dan kun je kiezen voor de ‘ standaard’ bezorging (24 uur later op de mat), op afspraak (de volgende dag binnen een gewenst tijdsvak), same day delivery (dezelfde dag nog) of ophalen bij een PostNL punt of een CoolBlue winkel. Bestel je op zaterdag? Dan wordt je pakketje gewoon op zondag bezorgd. CoolBlue is deze zomer begonnen met het experimenten met zondagbezorging.

2017
In 2017 zien wij bij deze grote webwinkel dat zij al deze opties nog steeds bieden. Uiteraard worden er voor de bezorging op afspraak en de Vandaag nog optie extra kosten berekend. Toch zie je ook een nieuwe optie: de avondlevering. Dit houdt in dat je het pakketje kunt laten afleveren tussen 18:00 uur en 21:30 uur. Wat ook opvalt, is dat de tijdslimiet waarbinnen je iets kan bestellen om het de volgende dag in huis te hebben, vergroot is. Bij CoolBlue geldt zelfs voor het merendeel van de artikelen: Voor 23:59 uur besteld, is de volgende dag al in huis. CoolBlue heeft naast PostNL ook hun eigen bezorgdienst gecreëerd. Zij bezorgen bijvoorbeeld witgoed producten zelf.

Laten we eens kijken naar Bol.com. In 2014 schreef ik dit:

Vanaf eind oktober biedt Bol.com ook de mogelijkheid om jouw bestelling op dinsdag- of donderdagavond af te laten leveren. De bestelling wordt dan tussen 18:00 uur en 21:30 uur afgeleverd. Waar er geen verzendkosten betaald hoeven te worden bij de standaard bezorging, gaan alle opties anders dan de ‘standaard’ bezorging gaan wel gepaard met extra kosten. Uit een recent onderzoek is gebleken dat de consument van nu geen verzendkosten belangrijker vindt dan de snelheid waarmee het bezorgd wordt.

2017
Ook Bol.com kon uiteraard niet achterblijven. Zij hebben naast de standaard bezorging (voor een bepaald tijdstip besteld, de volgende dag in huis) ook vele opties. Bol.com biedt nu: Vandaag bezorgd, Avondbezorging, Zondagbezorging, Maandagbezorging, Kies zelf jouw bezorgdag, Vandaag ophalen en bij een Afhaalpunt bezorgen. Zoals je ziet, hebben zij een aardige sprong gemaakt in de mogelijkheden die zij aanbieden.
Deze opties zijn niet beschikbaar bij alle producten die je kunt bestellen. Je kunt per product zien welke opties er van toepassing zijn als het gaat om bezorging. Als alle opties beschikbaar zijn, wordt dit duidelijk aangegeven.

Drones

In 2014 waren er ook een aantal internationale partijen die aan het testen waren met het bezorgen van pakketjes via een Drone. In december heeft Amazon een betatest gedaan in Engeland. Zij hebben toestemming gekregen van de overheid om de drones te gaan testen. Uiteraard kan niet alles met een drone vervoerd worden, dit gaat om pakketjes tot 2,2 kg.

Wat kan er nu nog bijkomen?

Als ik alle bezorgopties bekijk die grote webwinkels zoals CoolBlue en Bol.com aanbieden, vraag ik mij af: zijn er nog meer opties mogelijk? Je zou bijna last van keuzestress krijgen met alle mogelijkheden!

Er zijn nog wel veel dingen die ik mij afvraag. Zo ben ik erg benieuwd naar cijfers van de opties, hoeveel consumenten betalen er voor om het dezelfde dag nog in huis te hebben? Is de standaard bezorging de meest gekozen optie?
Heeft de consument deze behoefte wel of wordt die behoefte juist gecreëerd door de vele opties te bieden? En worden consumenten juist hierdoor dus veeleisender?

En tsja….die drones….zou er een tijd komen waar dit gewoon de standaard is? Je niet meer raar opkijkt als je een vliegend en zoemend ding voorbij ziet komen die een pakketje bij zich heeft? De overheden goedkeuren dat de drones er vliegen?

Heel cliché, maar de tijd zal het leren. Op naar het blog item in 2019 🙂

Google Gsuite reseller
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer