De mogelijkheden van Google Maps

 

De mogelijkheden van Google Maps

We maken graag gebruik van Google Maps bij de websites die we ontwikkelen. Het liefste met een mooie pin-point erop (de marker), die de plaats aanduidt van de locatie. Vaak zie je hier de standaard marker van Google en dat is jammer. Met gebruik van de Google Maps API kun je zoveel leuke dingen doen! Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van je eigen logo. En wanneer er meerdere vestigingen zijn, kun je leuke dingen doen met bijvoorbeeld verschillende kleurstellingen om service of diensten mee aan te duiden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1560508338121{padding-top: 0px !important;}”][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Welke stappen zetten we om Google Maps te integreren?

  1. We gebruiken de Google API key
  2. De coördinaten van de locatie(s) zijn met het CMS instelbaar
  3. De marker (pin-point) wordt getoond op basis van de opgegeven coördinaten
  4. We tonen eventueel aanvullende informatie in een infobox

Welke leuke dingen kun je ermee doen?
Uiteraard kun je denken aan een simpele oplossing, om op een leuke wijze je exacte locatie laten zien aan je bezoeker, met een foto van je pand en de contactgegevens.

Nog leuker is het om alle vestigingen door het land weer te geven, zoals we voor TopShoe.nl hebben gedaan. Alle deelnemende schoenenwinkels in Nederland zijn terug te vinden op de geïntegreerde Google Maps. En de bezoeker kan zoeken op de dichtstbijzijnde vestiging, op basis van de postcode of op basis van de woonplaats.

Een dergelijke toepassing hebben we ook ingezet voor alle Kinderdagverblijven, Buitenschoolse opvang locaties en Peuterspeelzalen van Doomijn.nl. Er kan gefilterd worden op de verschillende soorten opvang en de pin-points tonen een infobox met meer informatie en een doorklik naar de pagina over de gekozen vestiging. En wat als je vestigingen en servicepunten door heel Europa hebt? Voor Verhoek Europe hebben we de kaart van Google Maps zelf ook nog helemaal gestyled, met daarop weergegeven alle vestigingen en servicepunten.

Voor Deltion College in Zwolle, hebben we de website Deltion D-Card bijna compleet gebaseerd op Google Maps. De Deltion D-card werkt samen met winkels, horeca gelegenheden, etc. en biedt de studenten leuke kortingen aan. De aanbieders kunnen kiezen uit het Basis, Zilver of Goud pakket en worden met bijbehorende marker weergegeven op de kaart, in de juiste Rubriek natuurlijk!

Google Maps een mooie toepassing
Het is geen hogere wiskunde, het is leuk om in te zetten en makkelijk te integreren!