Een conversiepagina gaat over één ding, één probleem, één vraagstuk en één oplossing (en die oplossing hebben jullie).
Vertel niet te veel, wijd niet uit en houd focus. Een conversie pagina is eigenlijk een simpele informatieve pagina, overzichtelijk en logisch opgebouwd, met een hele krachtige, kernachtige inhoud.
Hoe ontwikkel je een overzichtelijke en logisch opgebouwde pagina? Nou wij weten wel hoe. Pas het TIPS principe toe:
- Tempt
- Influence
- Persuade
- Sell
We leggen het nog even verder uit.
Tempt
Verleid de bezoeker om verder te lezen. Door in te spelen op het vraagstuk (de pijn, het probleem of bij een webshop op een trend, merk of product, etc.). Bedenk de meest pakkende headline en combineer die met een aansprekende achtergrond. En kies dan geen stockfoto, maar echt eigen beeldmateriaal. Laat alles op elkaar aansluiten.
Het doel is hier verleiden en de nieuwsgierigheid prikkelen. Trigger en verleid de websitebezoeker, zodat hij verder gaat lezen. Want jullie hebben de expertise in huis om te helpen en daar moet hij ook van overtuigd raken.
Een voorbeeld:
‘Hebben jullie een goede website of webshop, maar levert hij nog niets op?
Team F&J helpt MKB en Retail ondernemers bij hun online succes!’
Influence
Beschrijf waarom jullie de ervaringsdeskundige zijn als het gaat om dit onderwerp. Waarom zijn jullie dé expert? Waar blijkt dat uit? Noem een aantal punten op. Het gaat hier om vertrouwen opbouwen.
Laat de bezoeker voelen dat jullie precies snappen waar hij of zij mee zit. Dat je weet waar ze tegenaan lopen of behoefte aan hebben. Jij kent de vragen die spelen bij jouw klant, gebruik die als basis. Dat is tenslotte de kern.
Blijf wel focussen op één belofte. Zorg dat je niet alles tegelijk wilt oplossen. Iedere pagina, ieder probleem, één doel, één oplossing.
Wat hebben jullie te bieden, waar jouw bezoeker ook echt belang bij heeft?! Wat is jullie toegevoegde waarde?
Persuade
Benoem de voordelen voor de klant. En denk vanuit de klant. Wat levert het de klant op? Waarom zou hij dat willen? En waarom moet hij bij ons zijn?
Als je dat heel scherp weet te verwoorden, dan neem je twijfel van je potentiële klant weg.
En laat daarnaast zien wat de ervaringen zijn van andere klanten. Die social proof werkt duizend keer beter dan zelf roepen hoe goed jullie zijn.
Laat zien dat jullie product of dienst de gemaakte belofte inlost. Bijvoorbeeld met pakkende bulletpoints. Benoem de voordelen voor de klant! Wat gaat een klant krijgen als ze bij jullie een product aanschaffen of met jullie in zee gaan?
En vooral: wat loopt hij/zij mis als hij dit niet doet. Het doel is jouw bezoeker aanzetten tot ACTIE!
Houd de pagina simpel. Zorg voor zo min mogelijk afleiding.
Sell
De ‘sell’ is het moment waarop de bezoeker overgaat tot actie. Een pakkende call to action helpt om te komen tot die actie.
Het doel? De klant contact met je laten opnemen, je product of dienst late kopen of de klant een formulier laten downloaden of een offerteaanvraag laten doen.
Goed om te weten: gebruik altijd maar 1 call to action.
Onthoud, één pagina, één doel, één call to action.
Als voorbeeld:
‘Wil jij ook online scoren met sterke conversiepagina’s?’
Dan plaatsen we daar een grote, opvallende button bij “JA, IK WIL NU MEER CONVERSIE!”