Wettelijke wijzigingen voor webshops per 13 juni 2014

26 mei 2014
Door F&J webcreation
F&J webcreation
Support / Marketing / SEO

Wettelijke wijzigingen voor webshops

Een webshop ontkomt in deze tijd zeker niet meer aan de wet. De rechten van de consument in de digitale winkels zijn voor velen een grijs gebied. Maar wat zijn de rechten en plichten van uw klant?
De Europese Richtlijn consumentenrechten heeft recentelijk een aantal wettelijke wijzigingen bekend gemaakt. Deze wijzigingen hebben betrekking op de informatievoorziening van de webwinkelhouder aan de consument. Deze wijzigingen zijn dus zeker van belang wanneer je een webwinkel beheert. Op 13 juni 2014 zal deze wet al van kracht zijn en moet er voldaan worden aan de bovenstaande eisen.

Welke wijzigingen zijn dit en wat zijn de gevolgen? We zoomen in op webwinkels die online producten verkopen.

De wettelijke wijzigingen

Uiteraard streef je er als webwinkelier al naar om de klant van zoveel mogelijk relevante informatie te voorzien. De wettelijke wijzigingen hebben allen voornamelijk betrekking op uw klant goed en duidelijk informeren. Maar welke informatie is een must have op de website, volgens de nieuwe wettelijke wijzigingen?

Geen mogelijkheid tot ontbinden van de overeenkomst

In sommige gevallen is het niet mogelijk om de overeenkomst te ontbinden. Dit komt voor bij producten die op maat gemaakt worden, bederfelijke producten en producten die gemakkelijk te kopiëren zijn en niet retour gestuurd mogen worden wanneer de verzegeling verbroken is. Het gaat dan om cd’s, dvd’s en games.
Mocht dit het geval zijn, dan geldt ook hier, geeft dit duidelijk aan. Informeer uw klant.

Extra aandachtspuntjes:
Meer informatie?

Thuiswinkel.org heeft recent een seminar georganiseerd voor haar leden. Tijdens deze seminar hebben de leden veel vragen gesteld over de op stapel staande wetswijzigingen. Op de website van Thuiswinkel Waarborg staan een aantal interessante vragen en antwoorden! Klik hier om deze te lezen .

Thuiswinkel.org heeft ook een mooie zelfscan online staan, deze vindt u hier. 
En nog meer belangrijke informatie, vindt u hier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante berichten
Website en e-mail problemen zat?

Herken je dat? Je wilt even checken of je bepaalde informatie op je website hebt staan, ligt je website al weer plat! Dat is al de zoveelste keer in korte tijd!

AVG en direct marketing

Heb je een website of webshop, dan is de kans groot dat je aan direct marketing doet. Misschien verstuur je wel een nieuwsbrief, een sms als de sale is ingegaan of nog een old skool folder.