Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Facebook, Instagram en Twitter, de meeste mensen hebben wel een account bij een van die social media. Maar wat als je er niet meer bent?
Een tijdje terug zagen we een mooi voorbeeld. Henk krol die via Facebook Joost Zwagerman feliciteerde, terwijl Joost Zwagerman al was overleden. Een pijnlijke vergissing.

Social afterlife

Wanneer je actief bent geweest op het web en social media, zullen er genoeg sporen zijn die er achter blijven wanneer jij er niet meer bent.
Maar wat wil je dat er mee gebeurt? Wil je een familielid of vriend(in) de toegang geven tot de accounts? Wil je dat er nog iets gepost wordt? Of wil je dat jouw profielen ‘verwijderd’ worden?

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn een aantal mogelijkheden als het gaat om het beheer van jouw accounts wanneer je dit zelf niet meer kunt.

  • Facebook biedt de mogelijkheid om een vriend naar keuze het beheer te geven wanneer je er niet meer bent. Jouw profiel krijgt dan een herdenkingsstatus. Deze persoon kan dingen doen zoals een bericht op je tijdlijn vastzetten, nieuwe vriendschapsverzoeken accepteren en je profielfoto bijwerken. Deze persoon kan niets als jou plaatsen of je privéberichten lezen.
  • Een mediadienst die jouw Twitteraccount onderhoudt als je er niet meer bent. De dienst liked en retweet berichten en plaatst zelfs berichten zoals je dat altijd hebt gedaan.
  • Wil je liever zelf een reeks berichten tikken die gepubliceerd kunnen worden na je overlijden? Er is een dienst die dit mogelijk maakt. Je kunt berichten maken die de beheerder die jij hebt aangewezen vervolgens kan plaatsen.

Wachtwoorden

Facebook heeft de optie om een beheerder aan te wijzen, maar voor andere accounts zal iemand jouw wachtwoorden nodig hebben.

Moet je dan alle accounts ergens opschrijven of opslaan op je computer? Nee. Het programma True Key (voorheen PasswordBox) biedt gebruikers de mogelijkheid om hun digitale nalatenschap te beschermen tijdens het leven en daarna, door middel van een uniek, gepatenteerd proces. Op de website sla je de belangrijkste gegevens op, zoals wachtwoorden voor je accounts, je geeft aan wat je wilt dat er met je gegevens gebeurt en regelt hoe het wordt bijgehouden.

Zelf heb ik er eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht, totdat ik een artikel tegenkwam. En hoe ‘luguber’ het op de een of andere manier ook is, wanneer je actief bent op social media speelt je leven zich ook af in de cyberwereld. Voor mijzelf heb ik besloten om te zorgen dat ik wachtwoorden op één plek bewaar van mijn verschillende accounts en iemand toegang te geven om te zorgen dat alles netjes verdwijnt wanneer ik dit zelf niet meer kan doen.

Google Gsuite reseller
Nu inmiddels een jaar werk ik samen met F&J na een overstap van een partij waar ik minder over tevreden was. Enorm goed geholpen door een meedenkend... team die in alle geledingen professionaliteit, begrip en meedenken hoog in het vaandel heeft staan. Samen bouwen aan de juiste website en webshop custom made. Na jaren zoeken naar de juiste manier en weg ben ik blij dat ik in contact ben gekomen met Fred en Joyce. Nu zie ik merkbaar verschil. Dus als u een betrouwbare professionele partij zoekt voor de bouw en onderhoud van uw website en of webshop dan kan ik F&J van harte aanbevelen.Lees meer
Frank van Kollenburg
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer