Social afterlife

2 september 2016
Door F&J webcreation
F&J webcreation
Support / Marketing / SEO

Facebook, Instagram en Twitter, de meeste mensen hebben wel een account bij een van die social media. Maar wat als je er niet meer bent?
Een tijdje terug zagen we een mooi voorbeeld. Henk krol die via Facebook Joost Zwagerman feliciteerde, terwijl Joost Zwagerman al was overleden. Een pijnlijke vergissing.

Social afterlife

Wanneer je actief bent geweest op het web en social media, zullen er genoeg sporen zijn die er achter blijven wanneer jij er niet meer bent.
Maar wat wil je dat er mee gebeurt? Wil je een familielid of vriend(in) de toegang geven tot de accounts? Wil je dat er nog iets gepost wordt? Of wil je dat jouw profielen ‘verwijderd’ worden?

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn een aantal mogelijkheden als het gaat om het beheer van jouw accounts wanneer je dit zelf niet meer kunt.

Wachtwoorden

Facebook heeft de optie om een beheerder aan te wijzen, maar voor andere accounts zal iemand jouw wachtwoorden nodig hebben.

Moet je dan alle accounts ergens opschrijven of opslaan op je computer? Nee. Het programma True Key (voorheen PasswordBox) biedt gebruikers de mogelijkheid om hun digitale nalatenschap te beschermen tijdens het leven en daarna, door middel van een uniek, gepatenteerd proces. Op de website sla je de belangrijkste gegevens op, zoals wachtwoorden voor je accounts, je geeft aan wat je wilt dat er met je gegevens gebeurt en regelt hoe het wordt bijgehouden.

Zelf heb ik er eerlijk gezegd nog nooit over nagedacht, totdat ik een artikel tegenkwam. En hoe ‘luguber’ het op de een of andere manier ook is, wanneer je actief bent op social media speelt je leven zich ook af in de cyberwereld. Voor mijzelf heb ik besloten om te zorgen dat ik wachtwoorden op één plek bewaar van mijn verschillende accounts en iemand toegang te geven om te zorgen dat alles netjes verdwijnt wanneer ik dit zelf niet meer kan doen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on google
Share on linkedin
Share on pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Relevante berichten
Hoe slim is slimme apparatuur?

Een slimme tv, een slimme wasmachine, slimme koelkast, slimme thermostaat, slimme broodrooster; verzin het maar en het is al slim. Nadenken? Dat hoef je steeds minder te doen. De technologie ontwikkelt zich zodanig dat er voor je wordt nagedacht. Een onderdeel van het Internet of Things.