Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Nooit te oud om spelen en bewegen…..

In het Hof van Twente ligt het plaatsje Goor. Daar, aan de Nieuwenkampsmaten, vind je Yalp (als je het omkeert heb je Play).

Gebouw-yalpBij aankomst zie ik een grote, oranje boog staan met een gekleurde mat met kleuren en cijfers eronder. Wanneer ik hier onderdoor loop, schrik ik even, er komt geluid uit! Ietsje verder staan blauwe palen met ledverlichting erin. Mijn nieuwsgierigheid is getriggerd.

Yalp is al jaren klant van F&J en richt speel- en sportplekken in volgens hun filosofie: a new way to play.

De wereld verandert continu. Kinderen van de huidige generatie zijn gewend aan smartphones, tablets en games. De manier waarop zij buiten spelen is daardoor ook heel anders dan vroeger. Yalp zet deze ‘new way to play’ en de huidige trends erg goed om naar super toffe speeltoestellen en speelconcepten. Ik ben zelf erg onder de indruk van de producten die zij ontwikkelen, met name de interactieve speeltoestellen.

Kinderen spelen steeds minder buiten. Het nieuwe spelen is gamen op bijvoorbeeld een tablet, maar daar komt geen buitenlucht meer bij kijken. Jij wilt als eerste dat level halen!
Met dit soort vraagstukken gaat Yalp aan de slag: Hoe zorg je er voor dat ze EN naar buiten willen binnen hun belevingswereld? Het antwoord: een interactief speeltoestel met verschillende spellen en levels!

Lezers die Fox Sports kijken, kennen het waarschijnlijk al: de interactieve voetbalmuur. De gasten mogen proberen hierop een record neer te zetten, door zoveel mogelijk verlichte vlakken te raken in 90 seconden.

Op verschillende plekken in Nederland is de Sutu te vinden die niet gemaakt is voor in een studio maar voor buiten in de wijk! Daar kunnen kinderen dus het spel uit de Fox Sports studio spelen met hun eigen vriendjes en daarnaast nog 10 andere spellen.

In grotere steden zijn er verschillende plekken waar jeugd samenkomt. Muziek, internet en de mobiele telefoon zijn dingen die de jeugd bezighoudt. Het antwoord van Yalp: de Fono. Een super hippe, strakke DJ-tafel met de mogelijkheid van een ingebouwde WiFi-HotSpot van KPN. Jongeren kunnen hun muziek van hun telefoon versterkt afspelen en creatief aan de slag gaan met de muziek door te mixen. Daarmee heb je een super jongerenontmoetingsplek.

Als je -net als ik- geen grote voetbalfan bent, maar wel flink wilt bewegen: de Memo! Ook voorzien van een aantal (educatieve) spellen en sinds kort een spel in Yalp_bezoeksamenwerking met het magazine Quest. Meer dan 500 vragen zijn verwerkt in het spel. Wist jij bijvoorbeeld dat een leeuw langer slaapt dan een koala en een vleermuis? Dat heb ik geleerd toen ik samen met Suzan van Yalp aan het buitenspelen was. Kennelijk zag het er leuk uit, want een voorbijganger deed zijn autoraam open en moedigde ons aan toen hij ons zag rennen.

Ook voor de oudere generatie onder ons biedt Yalp mogelijkheden. Om te zorgen voor voldoende beweging, zijn er op verschillende plekken in Nederland beweegtuinen geplaatst. Onder leiding van Olga Commandeur maken de ouderen kennis met de verschillende oefening. Onder begeleiding van een professional worden de oefeningen wekelijks voortgezet.
Waar Ben en Irmgard Admiraal ooit begonnen zijn met 4 werknemers, is Yalp nu uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met 40 werknemers. Een bedrijf voorzien van Twentse nuchterheid, maar waar spelen de boventoon voert/heeft.

En hoe gaaf is het als je voor je werk buiten mag spelen en nieuwe spellen mag testen?! Als Yalp nog testers zoekt voor de volgende ronde: I’m in!

Google Gsuite reseller
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer