Klantbezoek: Yalp

2 juni 2016
Door Team F&J
Team F&J
Support / Marketing / SEO

Nooit te oud om te spelen en bewegen…

In het Hof van Twente ligt het plaatsje Goor. Daar, aan de Nieuwenkampsmaten, vind je Yalp (als je het omkeert heb je Play).

Bij aankomst zie ik een grote, oranje boog staan met een gekleurde mat met kleuren en cijfers eronder. Wanneer ik hier onderdoor loop, schrik ik even, er komt geluid uit! Ietsje verder staan blauwe palen met ledverlichting erin. Mijn nieuwsgierigheid is getriggerd.

Yalp is al jaren klant van F&J en richt speel- en sportplekken in volgens hun filosofie: a new way to play.

De wereld verandert continu. Kinderen van de huidige generatie zijn gewend aan smartphones, tablets en games. De manier waarop zij buiten spelen is daardoor ook heel anders dan vroeger. Yalp zet deze ‘new way to play’ en de huidige trends erg goed om naar super toffe speeltoestellen en speelconcepten. Ik ben zelf erg onder de indruk van de producten die zij ontwikkelen, met name de interactieve speeltoestellen.

Kinderen spelen steeds minder buiten. Het nieuwe spelen is gamen op bijvoorbeeld een tablet, maar daar komt geen buitenlucht meer bij kijken. Jij wilt als eerste dat level halen!
Met dit soort vraagstukken gaat Yalp aan de slag: Hoe zorg je er voor dat ze EN naar buiten willen binnen hun belevingswereld? Het antwoord: een interactief speeltoestel met verschillende spellen en levels!

Lezers die Fox Sports kijken, kennen het waarschijnlijk al: de interactieve voetbalmuur. De gasten mogen proberen hierop een record neer te zetten, door zoveel mogelijk verlichte vlakken te raken in 90 seconden.

Op verschillende plekken in Nederland is de Sutu te vinden die niet gemaakt is voor in een studio maar voor buiten in de wijk! Daar kunnen kinderen dus het spel uit de Fox Sports studio spelen met hun eigen vriendjes en daarnaast nog 10 andere spellen.

In grotere steden zijn er verschillende plekken waar jeugd samenkomt. Muziek, internet en de mobiele telefoon zijn dingen die de jeugd bezighoudt. Het antwoord van Yalp: de Fono. Een super hippe, strakke DJ-tafel met de mogelijkheid van een ingebouwde WiFi-HotSpot van KPN. Jongeren kunnen hun muziek van hun telefoon versterkt afspelen en creatief aan de slag gaan met de muziek door te mixen. Daarmee heb je een super jongerenontmoetingsplek.

Als je -net als ik- geen grote voetbalfan bent, maar wel flink wilt bewegen: de Memo! Ook voorzien van een aantal (educatieve) spellen en sinds kort een spel in samenwerking met het magazine Quest. Meer dan 500 vragen zijn verwerkt in het spel. Wist jij bijvoorbeeld dat een leeuw langer slaapt dan een koala en een vleermuis? Dat heb ik geleerd toen ik samen met Suzan van Yalp aan het buitenspelen was. Kennelijk zag het er leuk uit, want een voorbijganger deed zijn autoraam open en moedigde ons aan toen hij ons zag rennen.

Ook voor de oudere generatie onder ons biedt Yalp mogelijkheden. Om te zorgen voor voldoende beweging, zijn er op verschillende plekken in Nederland beweegtuinen geplaatst. Onder leiding van Olga Commandeur maken de ouderen kennis met de verschillende oefening. Onder begeleiding van een professional worden de oefeningen wekelijks voortgezet.
Waar Ben en Irmgard Admiraal ooit begonnen zijn met 4 werknemers, is Yalp nu uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met 40 werknemers. Een bedrijf voorzien van Twentse nuchterheid, maar waar spelen de boventoon voert/heeft.

En hoe gaaf is het als je voor je werk buiten mag spelen en nieuwe spellen mag testen?! Als Yalp nog testers zoekt voor de volgende ronde: I’m in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oh, en wat je zeker niet mag missen?
Deze relevante blogs
Online marketing trends
Dé 5 webdesign trends voor 2021

Wat speelt er zich allemaal af in ons mooie webdesign land. En wat zijn nou eigenlijk de trends voor 2021?

Content Marketing
Trends op het gebied van contentmarketing

Content Specialist Dé contentmarketing trends die je moet kennen! Contentmarketing: jarenlang hebben we het er ‘gewoon’ even bij

Online marketing trends
Hoe slim is slimme apparatuur?

Een slimme tv, een slimme wasmachine, slimme koelkast, slimme thermostaat, slimme broodrooster; verzin het maar en het is al slim. Nadenken? Dat hoef je steeds minder te doen. De technologie ontwikkelt zich zodanig dat er voor je wordt nagedacht. Een onderdeel van het Internet of Things.