Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Wat is Apple Pay?

apple0132

 

Dinsdag (9 september) was de grote dag. Vele Apple fans waren gespannen. Wat zou ergepresenteerd gaan worden? Een nieuwe telefoon was eigenlijk al zeker, maar wat nog meer? Wat bleek: naast twee nieuwe iPhones, werd er ook nog een Apple Watch en Apple Pay aan de buitenwereld gepresenteerd.

Maar wat houdt Apple Pay nou eigenlijk in?

Apple Pay is een vorm van contactloos, mobiel betalen. Het enige wat je hoeft te doen om te betalen, is de bovenkant van je iPhone 6 of Apple Watch bij een reader in de winkel te houden met je vinger op de TouchID knop. Wanneer je dit doet, hoef je geen app te openen, sterker nog, het scherm hoeft niet eens ‘wakker’ te zijn. Wanneer je betaalt hebt, trilt de telefoon of het horloge subtiel en is er een piepje te horen. Ook kun je in apps betalen met Apple Pay. Zo kun je eenvoudig een artikel afrekenen. Het enige wat je dan hoeft te doen, is je vinger op de TouchID plaatsen.

Hoe werkt het dan?

apple-pay-passbook-betalingen

Apple werkt -eindelijk- met een NFC antenne. NFC staat voor Near Field Communication. Dit is een contactloze communicatiemethode. Wanneer je betaalt met Apple Pay gebeurt de transactie via deze draadloze technologie, er wordt een koppeling gemaakt met de reader. De authenticatie gaat via de TouchID functionaliteit.
In de afgelopen jaren zijn er veel betaalpunten al voorzien van NFC, winkeliers hoeven dus geen nieuwe betaalsystemen aan te schaffen.

Maar hoe betaal je dan? Maar hoe weten ze nou waar het vanaf moet?
Als je gebruik wilt maken van Apple Pay, kun je gebruik maken van de creditcardgegevens gebruikt worden bij je AppleID. Wat ook een mogelijkheid is, is het maken van een foto van je creditcard. Die informatie wordt opgeslagen in de Passbook app. Er kunnen meerdere creditcards worden toegevoegd. De eerste die je toevoegt, wordt automatisch de standaard betaalkaart. Uiteraard is dit eenvoudig aan te passen.

Ja. En mijn privacy dan?

Om deze mogelijkheid te gebruiken, moet er de nodige informatie worden ingegeven. Dit is niet de minste informatie, het gaat tenslotte om creditcardgegevens. Wanneer die gegevens gehackt worden of lekken, ben je een aardig eindje van huis! De gegevens worden opgeslagen in de Passbook op, zoals hierboven staat beschreven. De informatie wordt versleuteld en veilig opgeslagen; aldus Apple. Ook zegt het bedrijf dat de gegevens niet worden opgeslagen op hun servers. In combinatie met unieke codes, zijn betalingen met Apple Pay gewoon veilig. Ook dit zijn de woorden van Apple. Wanneer je de telefoon kwijtraakt, zet je via Find my iPhone de telefoon op afstand in de Verloren modus. Zo kan niemand betalingen verrichten met jouw telefoon. Ook geeft Apple aan dat de winkels niet de beschikking krijgen over jouw creditcardgegevens. Met de betaling wordt een eenmalig betaalnummer uitgewisseld met een dynamische beveiligingscode.
Of de privacy echt gewaarborgd blijft, is natuurlijk de vraag. Gezien de situatie onlangs met Apple en de gelekte foto’s van iCloud, zal het bedrijf nu extra goed haar best moeten doen om zich te bewijzen op dit gebied.

En verder?

Apple werkt samen met een aantal creditcard bedrijven, zoals Visa en Mastercard. In de VS werken zij ook samen met zes banken. In de VS zou hiermee 80% van het betalingsverkeer gedekt zijn. Amerikaanse ketens als McDonalds, Starbucks en Bloomingdales zullen Apple Pay gaan ondersteunen. Ook online zal Apple Pay te gebruiken zijn, diensten als GroupOn zullen de betaalwijze gaan ondersteunen.
De dienst zal in oktober in de VS te gebruiken zijn. Wel is duidelijk dat de dienst ook naar Nederland zal komen, maar wanneer is de vraag. De Nederlandse tak van Visa heeft te kennen gegeven dat zij mee gaan werken aan de dienst in Nederland. Het zou dus zo maar kunnen dat de dienst op korte termijn ook internationaal uitgerold gaat worden. En dan is het afwachten of de dienst een groot succes gaat worden! Uiteraard verwacht Apple zelf wel dat dit zal gebeuren ?

apple-pay-betalingen-apps

Google Gsuite reseller
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer