Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Instagram: Wat kan ik ermee?

De mens is steeds visueler ingesteld. Want ja, zeg nou zelf….als je moet kiezen tussen een lap tekst of afbeeldingen, dan kies je toch al snel voor de afbeeldingen. Op social media als Facebook en Twitter worden er veel afbeeldingen gedeeld. Maar er is ook een netwerk dat puur en alleen gericht is op het delen van afbeeldingen….Instagram.

Wat is Instagram?

InstagramBeelden zeggen vaak meer dan woorden. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat Instagram in een korte tijd zo veel gebruikers heeft gekregen. Instagram is een applicatie die gebruik maakt van de cameratoepassing. Deze kun je installeren op je telefoon. Sterker nog, als je een account wilt aanmaken, moet je de app installeren op je smartphone, want op de desktop is het niet mogelijk om een account aan te maken. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd en je bent aangemeld, kan het delen beginnen. Want heel zwart wit gezien, is het niets meer dan dat. Je kiest een afbeelding die jij graag wilt delen, maakt een keuze of je wel of geen filter wilt en met een simpele ‘klik’ is jouw afbeelding gedeeld met de rest van de wereld.
In eerste instantie was het alleen een app om jouw afbeeldingen op te leuken door het gebruiken van een filter, maar al snel ontdekte men dat het ook leuk is om die te delen.

De uitspraak ‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ omvat eigenlijk wel de kracht van Instagram. Er zijn meer dan 100 miljoen mensen maandelijks actief op het fotonetwerk.
Waar het begon met het delen van afbeeldingen door mensen wereldwijd, zijn er nu ook steeds meer organisaties die Instagram gebruiken. Want ja….zoveel gebruikers wereldwijd die actief zijn is natuurlijk wel een erg mooie etalage voor jouw dienst of product.

Maar waarom zou je als organisatie Instagram in gaan zetten?

Zoals net al benoemd, is het een interessant gegeven dat er zo veel mensen actief zijn op het netwerk. Dit houdt in dat je jouw product of dienst goed kan laten zien. Maar dat is niet het enige wat er interessant aan is.
Instagram_geotagWanneer een gebruiker een foto uploadt, kan deze voorzien worden van een GPS-coördinaat. En dit gebeurt veel, bijvoorbeeld wanneer men bij een bezienswaardigheid is of bij een restaurant. Zo laat je aan jouw volgers zien waar je bent. Als je een geotag hebt toegevoegd aan jouw foto dan kun je ook andere foto’s met diezelfde geotag gebruiken.
Ook op dit netwerk wordt er veel gebruik gemaakt van hashtags. Deze hashtags zijn de kernwoorden van jouw foto. Een gebruiker kan zoeken op hashtags en op basis hiervan besluiten om jou als bedrijf te gaan volgen.
Wat misschien wel het meest aantrekkelijk is, is de mogelijkheid om jouw merk,product of dienst een visuele identiteit te kunnen geven. Het geeft je de kans om een beleving te creëren rondom een merk.

Maar hoe doe ik dat dan?

Het klinkt natuurlijk erg leuk allemaal, maar bedenk goed wat je als organisatie wilt uitstralen. Ga geen Instagram gebruiken met de intentie om te laten zien hoe goed jouw merk, product of dienst is. Nee, gebruik het om mensen zich betrokken te laten voelen bij de organisatie. Blond_instagramDeel unieke dingen, dingen je normaal niet zo snel ziet. Dit kan verschillen van een kijkje achter de schermen of tot een sneak preview van een nieuw gerecht of nieuwe collectie. Of laat zien wat mensen met jouw product doen, hoe ze het gebruiken. Daarnaast kun je andere gebruikers zoeken die foto’s posten die bij jouw merk horen. Als je die foto’s liket en volgt die aansluiten bij de organisatie,merk,dienst of product dan creëer je op deze wijze een community van mensen die dezelfde beelden en hetzelfde gevoel zoeken.

Voorbeelden

Er zijn al veel organisaties die Instagram inzetten. Internationale organisaties als Starbucks en Primark gebruiken het graag om hun beelden te delen. Maar ook dichter bij huis zijn er voorbeelden te vinden. Zoals Blond Amsterdam die regelmatig laat zien waar zij mee bezig zijn!

Starbucks promoot een nieuw drankje. Zoals te zien is, taggen andere gebruikers elkaar!Starbucks_instagram

Ook de Primark maakt veelvuldig gebruik van Instagram. In dit geval laten ze een outfit zien van de nieuwe collectie. Ook hier is weer te zien dat er meerdere reacties op komen van volgers/gebruikers

Primark_instagram

Google Gsuite reseller
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer