Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Sterke wachtwoorden

Er moet een account aangemaakt worden voordat je de bestelling kunt afronden. Het veldje wachtwoord is aan de beurt.

Hmmm,wat zal ik eens als wachtwoord doen…..iets gemakkelijks, anders kan ik het niet onthouden….Ah. Ik weet het. Ik doe fordKa1.

Een melding. Het wachtwoord moet minimaal 8 tekens lang zijn, een hoofdletter bevatten, een getal en een teken uit de volgende reeks !”#$%&_()’.

Grrr….Prima. Dan maar FordK@12.

Vrolijk ga je door met je bestelling en doe je je best om het wachtwoord te onthouden.

In jouw beleving is dit een sterk wachtwoord. Maar helaas, dat is het niet. Namen, automerken en geboortedatum zijn veelgebruikte woorden/combinaties voor een wachtwoord.

En dat weten die mensen die er misbruik van willen maken ook. Korte, eenvoudige wachtwoorden zijn eenvoudiger te kraken door computers dan lange, ingewikkelde wachtwoorden.

Feitje: 42% Gebruikt hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts (Bron: Alert Online)

Het is dus belangrijk om een sterk wachtwoord te kiezen voor de accounts die je aanmaakt op het wereld wijde web. Hoe sterker het wachtwoord, hoe meer je jouw gegevens beschermt.

Maar hoe maak ik zo’n sterk wachtwoord?

Een aantal tips van Veiliginternetten:

  • Hoe meer tekens, des te veiliger. 8 tekens is aan de korte kant. Een wachtwoord met 12 tekens of meer is veel sterker.
    Wist je dat een wachtwoord van 12 in plaats van 8 tekens het wachtwoord tot 80 miljoen keer zo sterk maakt?!
  • Cijfers, hoofdletters en speciale tekens (&, ?, #, !, %, enz.) versterken het wachtwoord.
  • Je kunt ook een zin gebruiken, die onthoud je makkelijker. Voorbeeld: IkHeb100Fietspompen.
    Gebruik zinnen van minimaal 4 woorden. Gebruik geen spreekwoord of bekende zin, maar het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Een ander voorbeeld is 131KilometerIsTeSnel. Helaas werken te lange wachtwoordzinnen niet altijd. Veel websites hebben een maximale wachtwoordlengte die tussen de 10 en 20 tekens ligt.
  • Het wachtwoord mag geen makkelijk te raden persoonlijke informatie bevatten, zoals een naam, geboortedatum of adres.
  • Gebruik verschillende wachtwoorden voor elke website en dienst. Een wachtwoordmanager helpt jou de wachtwoorden onthouden!
  • Pas wachtwoorden minimaal 1 keer per jaar aan. Niet te vaak, want je moet het wel kunnen onthouden ?

Nog een tip! Gebruik tweestaps verificatie.

Twee staps verifiwat?
Tweestapsverificatie is een extra functie om je online accounts te beveiligen. Sites zoals Facebook, Gmail en DigiD hebben deze extra functie.

Wanneer je jouw inloggegevens in hebt gevoerd, moet je nog een extra beveiligingscode invoeren. Deze code wordt gestuurd naar een apparaat waar alleen jij toegang toe hebt, bijvoorbeeld je telefoon.

Moeite met het onthouden van wachtwoorden?

Gebruik dan een wachtwoordmanager. Je hoeft dan maar één wachtwoord te onthouden, namelijk die van de wachtwoordmanager. Zie het als een kluis waar al jouw gebruikersnamen en wachtwoorden in staan. En alleen jij hebt de sleutel.

Bezoek je dan een website, dan vult de wachtwoordmanager automatisch jouw gebruikersnaam en gegevens in. Heb je een nieuw wachtwoord nodig? Ook daar helpt de wachtwoordmanager je mee. Dit zal een automatisch gegenereerd en sterk wachtwoord zijn.

Ook voor de tablet en smartphone is zo’n tool te downloaden.
Een aantal voorbeelden:
Keepass
iCloud sleutelhanger
1password
LastPass
TrueKey (voorheen PassWordBox)

Wil je meer tips? Checken of je wachtwoord sterk is? Of heb je een sterk wachtwoord nodig? Kijk dan eens op de onderstaande websites!

Sterk wachtwoord genereren
Check of jouw wachtwoord sterk genoeg is

Google Gsuite reseller
Fijn om mee samen te werken. Korte lijntjes en ze denken altijd mee!
de Wereldschool
F&J hebben onze eerste 'eigen website' van tandartspraktijk gemaakt. Goede adviezen, goed inlevingsvermogen wat klant mooi vindt, snelle respons en... wij zijn heel trots op het eindresultaat. Ook nadien goede service voor aanpassingen. Aanrader!Lees meer
Maikel Vogels
Nu inmiddels een jaar werk ik samen met F&J na een overstap van een partij waar ik minder over tevreden was. Enorm goed geholpen door een meedenkend... team die in alle geledingen professionaliteit, begrip en meedenken hoog in het vaandel heeft staan. Samen bouwen aan de juiste website en webshop custom made. Na jaren zoeken naar de juiste manier en weg ben ik blij dat ik in contact ben gekomen met Fred en Joyce. Nu zie ik merkbaar verschil. Dus als u een betrouwbare professionele partij zoekt voor de bouw en onderhoud van uw website en of webshop dan kan ik F&J van harte aanbevelen.Lees meer
Frank van Kollenburg
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer