Openbare Wifi?

10 oktober 2016
Door Team F&J
Team F&J
Support / Marketing / SEO

Openbare Wifi?

Op een terrasje in Parijs besluit je eens te kijken of de gelegenheid waar je zit, ook Wifi heeft. Ah, nog beter. Een ander openbaar wifinetwerk! Kun je mooi even die foto’s versturen van de Eiffeltoren. Oh en ook even checken hoe je banksaldo er voor staat na de shopsessie op de Champs d’elysees.

Handig. Openbare wifi. Maar slim om te gebruiken? Nee. Zeker niet. En dat geldt niet alleen in het buitenland, maar zeker ook in Nederland. Voor hackers is het kinderspel om jouw smartphone, tablet of zelfs pc voor de gek te houden.

Voor de gek houden? Hoe dan?
Hackers kunnen met speciale apparatuur een netwerk aanmaken. Jij verbindt vervolgens met het openbare netwerk en al jouw data- en internetverkeer gaat via het netwerk van de hacker.

Hierdoor heeft de hacker toegang tot heel veel gegevens op je apparaat. Denk aan je Facebook account, internetbankieren, maar zelfs het onderscheppen van je DigiD account!!!

Wat kan ik dan het beste doen?

Gebruik je databundel. Ja, het kost geld, maar is wel veel veiliger!

Mocht je toch echt gebruik willen maken van openbare wifi, ga dan niet internetbankieren of ergens inloggen. Dus mijd alles waar persoons- of inloggegevens aan te pas komen.

Door slimmer om te gaan met de instellingen van je mobiele apparaten en openbare Wi-Fi netwerken, kun je de risico’s beperken.

Nog een aantal tips:

Check ook de uitgebreide informatie over wifi onderweg en wifi thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oh, en wat je zeker niet mag missen?
Deze relevante blogs
Online veiligheid
Wat is ransomware?

Heeeeey, een grappig plaatje! Even openen!
Opeens gebeurt er alles behalve het tonen van dat bestand. Sterker nog, voor je het door hebt, zijn er bestanden vergrendeld en met een beetje pech je hele pc of netwerk.

Online veiligheid
Sterke wachtwoorden

Er moet een account aangemaakt worden voordat je de bestelling kunt afronden. Het veldje wachtwoord is aan de beurt.

Online veiligheid
Veilig online winkelen

Aaah, een leuke jas! En voor een mooie prijs! Die had je nou net nodig voor de komende winter. Vol enthousiasme bestel je de jas en rekent hem af. En nu…wachten maar!