Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Content delen via WhatsApp

Het gebeurt regelmatig. Je komt net dat ene artikel tegen op internet waarover je vanmiddag tijdens de lunch vertelde aan je collega! Vol enthousiasme deel je het via de talloze mogelijkheden met de tekst: Is dit niet wat voor jou?!
Content delen. Iedere internet- en smartphonegebruiker deelt wel eens content. Dat ene leuke artikel of een product waarvan je weet dat iemand er naar op zoek is. Dit gebeurt nu meestal via Facebook, Twitter en e-mail. Maar er is een nieuwe speler in de markt! De welbekende chatapplicatie: WhatsApp.

WhatsApp

whatsapp_blogWhatsApp is niet meer weg te denken uit het landschap van de smartphone’s. Het gebruik van de applicatie beperkt zich niet tot de jongere generatie, ook de ‘oudere’ generatie maakt gebruik hiervan.

Voor de beeldvorming: WhatsApp heeft vierhonderd miljoen gebruikers die dagelijks vijftig miljoen berichten versturen. De verwachting is dat dit zal blijven groeien, gezien er nu nog dagelijks ook nog vele smsjes worden verstuurd. Even leek het erop dat mensen WhatsApp minder zouden gaan gebruiken toen bekend werd gemaakt dat het bedrijf overgekocht was door Facebook. Maar ondanks deze overname, blijft WhatsApp populair.

In Amerika zijn er een aantal partijen die de share button geplaatst hebben op hun StatistiekenWA(mobiele) website en dit overtrof ieders verwachting. Er komt nu meer verkeer via de chatapp naar de website dan via Twitter. Koplopers blijven e-mail en Facebook. Hieruit blijkt dat private sharing is opkomst is. In plaats van het wereldkundig maken op Facebook op Twitter, hebben wij dus kennelijk ook de sterke behoefte om bepaalde content ‘privé’ met iemand te kunnen delen via de e-mail of WhatsApp.

Maar dat kon toch al?!

In Android was het sharen van links en content via WhatsApp al wel mogelijk. Wat is dan het verschil met deze nieuwe mogelijkheid? In dit geval wordt er in de applicatie zelf een share button voor WhatsApp opgenomen. De mogelijkheid zit dus in de app zelf, in plaats van in het besturingssysteem. Voor Apple gebruikers een ware uitkomst, want delen via WhatsApp behoorde nog niet tot de mogelijkheden. De functionaliteit van de Whatsapp share button op een mobiele site of applicatie wordt tot op heden alleen ondersteund voor IOS, de Apple gebruikers dus.

Shareopties

En nu?

Deze ontwikkeling is zeer interessant voor website/webwinkelhouders met een (mobiele) site. Met het integreren van een share button voor WhatsApp zorg je er voor dat bezoekers van de mobiele website gemakkelijk de content van jouw website kunnen delen met anderen!

WhatsApp zelf verstrekt de mogelijkheid niet, maar dat zal ongetwijfeld niet lang meer duren. De code die deze functionaliteit mogelijk maakt is echter wel beschikbaar!

Hoe werkt het?

Upcoming_WAAls voorbeeldje een artikel van Upcoming.nl. Je leest deze op je iPhone en je denkt direct aan die ene persoon die dit ook een leuk artikel zou kunnen vinden. Je klikt bovenin op het WhatsApp icoontje. De lijst met jouw WhatsApp contacten opent zich. Deze staan in dezelfde volgorde als jouw gesprekken in WhatsApp, de meest recente bovenaan. Je klikt op de contactpersoon naar wie je het artikel wilt delen. Er verschijnt een pop-upje met de vraag of je het wilt delen met die persoon. Klik op ‘Ja’ en het bericht wordt automatisch in het typgedeelte geplaatst van WhatsApp. Het enige wat je nog hoeft te doen, is op Stuur klikken!

Zelf ervaren hoe het werkt?

De Amerikaanse app BuzzFeed maakt gebruik van het sharen via Whatsapp. Ook de Nederlandse app Upcomping maakt hier gebruik van.

Buzzfeed_WA

Google Gsuite reseller
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer