Wat is A/B testen?

24 juli 2015
Door Team F&J
Team F&J
Support / Marketing / SEO

Wat is A/B testen?

Je hebt een top product of dienst en een webshop waar je dit aanbiedt. Op zich heb je wat conversie betreft niets te klagen, maar het kan altijd beter. Tijd om de website onder de loep te nemen! Waar klikt een bezoeker op? Welke tekst doet het beter? Waar moet de bestelknop staan en in welke kleur? Daar komt A/B testen om de hoek kijken!

Wat houdt het in?

Je maakt 2 of meer varianten van een pagina om te kijken welke van de varianten jou een hogere conversie bezorgt. De variatie in het ontwerp kan verschillen van een afwijkende titel tot aan het gebruiken van verschillende kleuren en een andere plek voor bijvoorbeeld de Bestelknop. De klant zal niet ervaren dat hij/zij onderdeel is van een test.

Hoe?

Er zijn verschillende tools te vinden om het A/B testen zo gemakkelijk mogelijk te maken. Als voorbeeld gebruik ik de tool Visual Website Optimizer. Hiermee kan je:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oh, en wat je zeker niet mag missen?
Deze relevante blogs
WordPress tips
De 7 voordelen van WordPress voor je op een rij

Waarom werken met een WordPress website? Daar zijn vele redenen voor, maar wij vinden dat je met WordPress alle tools in handen hebt om met je website te kunnen scoren.