Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Hoe kan ik WhatsApp zakelijk gebruiken?

Waar je eerder alleen maar telefonisch en per e-mail in contact kon komen met de klant, zijn er nu veel meer mogelijkheden.
Wat denk je van Facebook, Twitter of een live chat? Maar, ook WhatsApp begint een plek te veroveren in de wereld van de klantenservice met WhatsApp Business.

WhatsApp is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven bij de meeste van ons. Aan het begin van dit jaar gebruikten 11,5(!) miljoen Nederlands WhatsApp waarvan 8,3 miljoen dagelijks. Sinds januari is in Nederland ook WhatsApp Business uitgerold.

Handig voor de consument, maar ook voor webshophouders. Waarom? Omdat je de klant op een heel andere en veel meer persoonlijke manier kunt benaderen.

Wat kun je met WhatsApp Business?

Dat antwoord is simpel: WhatsAppen met jouw klanten.

Bij de business variant maak je een profiel aan waar je het logo en de bedrijfsnaam plaatst. Als je wilt, kun je het profiel nog aanvullen met nuttige informatie door gebruik te maken van de aanvullende omschrijving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan openingstijden.

Nog meer leuke functies van WhatsApp Business

Alles is gericht op het verlenen van goede en snelle service. Zo kun je automatische antwoorden instellen, zodat jouw (potentiële) klant snel een bericht krijgt.

Als je veel nummers hebt en klanten eenvoudig terug wilt vinden, dan kun je ook gebruik maken van labels. Deze koppel je aan een klant, bijvoorbeeld het label: Nieuwe klant.

Heb je antwoord dat je vaak gebruikt? Dan kun je een snelkoppeling maken, zodat je niet je vingers kapot tikt aan weeeer dat ene antwoord.

Het is zelfs mogelijk om een vast nummer te koppelen aan WhatsApp Business.

Nou ben je natuurlijk ook wel erg benieuwd naar de statistieken. Goed nieuws! Ook die kun je bekijken via het dashboard. Zo kun je zien hoeveel berichten succesvol verzonden zijn, hoeveel er zijn afgeleverd en hoeveel er gelezen zijn.

Een voorbeeld: KLM en WhatsApp Business

Een gouden combinatie: KLM en social media. Zij weten feilloos gebruik te maken van de verschillende kanalen. Ook zij gebruiken WhatsApp. Tijdens het boeken van een vlucht kun je aangeven dat je informatie wilt ontvangen via WhatsApp.
Je kunt je reisdocumenten ontvangen op de app, je ontvangt statusupdates en wil je van stoel switchen? Ook dan kun je ze een berichtje doen.

KLM vluchtgegevens via WhatsApp

Voordelen van WhatsApp Business?

Voor de consument is het belangrijkste het gemak. Je tikt tussendoor een berichtje, verstuurd die en voor je het weet heb je het antwoord. Naast dat voelt het ook persoonlijker, omdat je weet dat er daadwerkelijk een persoon aan de andere kant zit die bezig is met jouw berichtje en moeite doet voor jou.

Voor de organisatie?

Via WhatsApp ben jij als bedrijf opeens wel erg dichtbij je klant. Je kunt ze eenvoudig servicen op een persoonlijk niveau. En je bent sneller in beeld dan met een e-mail, gezien veel mensen WhatsApp dagelijks gebruiken.

Ik ben erg benieuwd! Zou jij als bedrijf gebruik maken van de optie WhatsApp? En als consument?

Google Gsuite reseller
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer