Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Betalen via WhatsApp met Tikkie

Even met een aantal vrienden wat drinken en eten. In plaats van allemaal apart af te rekenen, betaal jij de hele rekening. Dan komt het: Wat is je rekeningnummer? Oh mag ik even een foto maken van je pasje? Dan maak ik het straks over. Ja… en een paar dagen later heb je nog niets binnen.

Maar dat is verleden tijd! Met de app Tikkie kun je eenvoudig betaalverzoekjes doen via WhatsApp. Als je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd, kun je eenvoudig een betaalverzoek doen. Je geeft het bedrag in dat je wilt ontvangen, geeft aan naar welke rekening het moet en naar wie je het verzoek wilt versturen.
De ontvanger(s) krijgen een linkje waarmee zij kunnen betalen. Het enige wat de ontvanger hoeft te doen, is op het linkje te klikken. Hij/zij komt dan terecht in een iDeal betaalomgeving, doet de betaling en het geld komt terecht op jouw rekening.

TikkieappTikkie_geldovermaken

Nou hoor ik je denken: Ja leuk, maar dan moet iedereen zeker die app op zijn/haar telefoon hebben om dat te kunnen doen. Het antwoord daarop is: Nee. Als ontvanger hoef jij de app niet op je telefoon te hebben. Als je de betaalverzoekjes wilt doen, dan heb je de app pas nodig.

Betalen via WhatsAppDe betaalverzoeken werken zoals eerder al vernoemd via het platform iDeal. De app is een initiatief van ABN Amro, maar is voor iedereen te gebruiken. Je hoeft dus niet per se een rekening bij de ABN Amro te hebben.

Even benieuwd: Zou jij de app gaan gebruiken?