De waarde van een contentkalender

De kracht van eenheid in je uitingen

2 juli 2024
Door Team F&J
Joyce Rademaker
Team F&J
Ondernemer / Strateeg / SEO

Inhoudsopgave

De belangrijkste redenen waarom je een contentkalender wilt gebruiken

Vraag jij je weleens af wat het nut is van een contentkalender? Misschien heb je al eens overwogen om een contentkalender te maken of ben je zelfs al eens gestart met het maken ervan. Of heb je al een contentkalender, maar is het er nog niet van gekomen om het te gebruiken? Of denk je dat het niet voor jou werkt? Dan ben je niet de enige, dit is namelijk wat we heel vaak horen van onze klanten.

Natuurlijk weet je wel dat content maken voor je website en social media belangrijk is om vindbaar te zijn voor jouw doelgroep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je regelmatig een blog of post plaatst en dat er een samenhang is tussen de verschillende content die je plaatst?

De kracht van eenheid in je content

Overal om je heen zie je content en zie daar maar eens bovenuit te komen. Het wordt je al snel duidelijk dat dat niet altijd makkelijk is. En zeker niet zonder een goede planning. 

Met een goede consistente planning zorg je voor eenheid. Je zorgt dat je boodschap niet alleen gehoord wordt, maar ook dat het wordt herkend als jouw boodschap. Overal. Daarvoor heb je een plan nodig. Daarom is het gebruik van een contentkalender cruciaal.

Wat is een contentkalender?

Een contentkalender is jouw routekaart voor jouw content met als doel het halen van jouw online doelen. Het helpt je om te plannen wat je gaat publiceren, maar ook waar, wanneer en hoe. Met een contentkalender hou je overzicht over de verschillende kanalen, van je website tot social media en e-mailnieuwsbrieven. Op deze manier kun je een herkenbare boodschap uitdragen.

Zoals we ook uitleggen in ons artikel over succesvolle social media strategieën, is een contentkalender ook daar de sleutel tot een herkenbaar merk.

Het geheime ingrediënt voor online succes

Als je consistent dezelfde thema’s en boodschappen deelt over al je kanalen, bouw je aan een merk dat staat als een huis. Denk hierbij aan je Google Bedrijfsprofiel, je sociale media kanalen en niet te vergeten je e-mailmarketing.

Het delen van je boodschap over al deze kanalen vergroot niet alleen je zichtbaarheid, maar het versterkt ook je autoriteit op je vakgebied.

Wat zijn de voordelen van een contentkalender

Met een contentkalender zorg je er dus voor dat je elk stuk content maakt met een reden en dat draagt bij aan het grotere doel van je merk. Maar hoe haal je nu het meeste rendement uit deze onmisbare tool? En hoe zorg je voor een naadloze samenwerking binnen je team?

Hoe begin je met een contentkalender?

Beginnen met een contentkalender is eenvoudiger dan je misschien denkt. Een spreadsheet kan al voldoen, maar er zijn ook talloze tools beschikbaar die heel geschikt zijn om te gebruiken voor een contentkalender. 

Wat zet je in een contentkalender?

Als je het echt meteen goed wilt aanpakken, maak dan een gedetailleerde planning waarin je alles opneemt wat belangrijk is voor jouw online groei.

Een gedetailleerde planning als sleutel tot succes

Om te zorgen dat je succesvol wordt met je contentkalender is het cruciaal dat je contentkalender gedetailleerd genoeg is. Dit betekent dat je naast de publicatiedatum ook specifieke details opneemt:

Hoe werk je samen aan een contentkalender?

Als je een contentkalender gebruikt in je team, dan staat en valt dat met een goede samenwerking binnen je team. Daarom geven we hieronder een aantal tips om de samenwerking binnen je team goed te laten verlopen.

5 Tips om samen te werken binnen een contentkalender

De contentkalender als strategisch instrument

Een contentkalender is een planningstool, maar het is ook zeker een strategisch hulpmiddel dat je helpt bij het maken van samenhangende, doelgerichte content over al je kanalen heen. 

Door gedetailleerd te plannen en effectief samen te werken, zorg je ervoor dat je contentkalender de basis is voor een succesvolle contentstrategie.

een doordachte social media strategie is belangrijk!

Bij Team F&J weten we hoe belangrijk het is om een doordachte social media strategie te hebben. En natuurlijk om deze uit te voeren. En dat is niet altijd even makkelijk. Een overzichtelijke en haalbare contentkalender is hierbij onmisbaar. Wij helpen onze klanten met het bepalen van een strategie en geven dit samen vorm.

Kun je hulp gebruiken bij jouw online groei? Denk aan je online strategie, social media strategie en/of je contentplanning? Laten we samenwerken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Oh, en wat je zeker niet mag missen?
Deze relevante blogs
WordPress website
Kosten website

Wat zijn de kosten die je maakt voor een nieuwe website? Voor onderhoud? Waarom voelt het als duur en is het resultaat niet altijd zichtbaar. Is dat zo? Lees onze blog over de kosten voor WordPress website.

Online marketing trends
Dé 5 webdesign trends voor 2021

Wat speelt er zich allemaal af in ons mooie webdesign land. En wat zijn nou eigenlijk de trends voor 2021?