Kim Daanen

Support / Marketing / SEO

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Loop ik laatst in Amsterdam om me heen te kijken en BOEM. Daar lag ik. Gestruikeld over een stoep en uiteraard met mijn gezicht vol op de tegels. Enigzins geschrokken merk ik dat een stuk van mijn tand is afgebroken. Tijd voor een tandarts. Ja…euh…waar zit die dan in Amsterdam? Google Maps er maar eens even bijpakken dan….. Hej, een tandarts dichtbij waar ik sta en is nog geopend ook! Ideaal! Ik laat mij er heen leiden door Google Maps. Ik kom het hoekje om en…..ah nee he. Geen tandarts. Dus ik zoek weer verder en vind dit keer het juiste adres. Tuurlijk. Dat adres klopt, maar de tandartsenpraktijk is niet geopend. Grrrrrr….

Als je in Google of Google Maps zoekt naar een bedrijf (bijvoorbeeld een tandarts) dan krijg je de gegevens van dat bedrijf of de route er naar toe te zien. Je vertrouwt er blindelings op dat die gegevens kloppen en actueel zijn. Maar dit is zeker niet in alle gevallen zo. Google haalde eerder de gegevens uit onder andere de Kamer van Koophandel Registraties. Daar zijn ze nu al een tijdje mee op gehouden en de kans is dus aanwezig dat de gegevens verouderd zijn.

Een grote frustratie dus voor de persoon die jouw product of dienst wil afnemen. En ook een grote kans dat die mensen naar de concurrent gaan, omdat die de gegevens wel op orde heeft. Maar wat kun je er aan doen?

Het antwoord hierop? Google Mijn Bedrijf!

Google Mijn Bedrijf?

Heb je een Google Account? Dan kun je inloggen bij Google Mijn Bedrijf en jouw bedrijf verifiëren! Wanneer je Google Mijn Bedrijf aanmaakt, wordt een G+ pagina aangemaakt en je kunt hiermee je bedrijfsgegevens beheren die in Google worden weergegeven. En dat is erg belangrijk!

Waarom is dat belangrijk?

Zoek je wel eens naar een bedrijf in Google? Dan is het je wellicht wel opgevallen dat een bedrijf vaak aan de rechterkant wordt getoond. Vaak voorzien van een foto, de adresgegevens en de openingstijden. En dat, dat is dus Google Mijn Bedrijf!

Wat kan ik er dan mee?

Google Mijn Bedrijf geeft je de mogelijkheid om te zorgen dat Google de juiste informatie krijgt over jouw bedrijf. Deze informatie kan worden getoond in Google zoeken, Google Maps en Google +. Google mijn bedrijf is super belangrijk voor je lokale SEO.

Aan welke informatie moet ik dan denken?

Als je inlogt bij Google mijn Bedrijf kom je in een dashboard waar je de zaken die in Google getoond worden, kunt beheren.

Allereerst: de openingstijden van jouw bedrijf! Zorg ook dat je de feestdagen dat het bedrijf gesloten is, hebt verwerkt op deze plek.

De adresgegevens. Zorg dat het adres goed vermeld staat.

Foto’s toevoegen: Via Google Mijn Bedrijf kun je foto’s toe te voegen van jouw bedrijf. Foto’s van de binnen- en buitenkant, maar ook teamfoto’s. Die foto’s komen ook weer terug in Google.

Virtuele rondleiding: Heb je die al? Dan hoef je waarschijnlijk niets meer te doen. De fotograaf die de rondleiding heeft gemaakt, moet de rondleiding toevoegen.
Heb je nog geen rondleiding? Dan kun je die hier aanvragen. Let wel op dat de fotograaf een Google Trusted fotograaf moet zijn.

Reviews: Via Google Mijn Bedrijf heb je al die reviews inzichtelijk en kun je ook eenvoudig hier op reageren.

Last but not least: Insights. Bekijk hoe klanten zoeken naar jouw bedrijf, waar klanten je bedrijf bekijken op Google, welke acties er zijn uitgevoerd en hoe vaak jouw foto’s zijn bekeken.

Uw bedrijfsinformatie bewerken en updaten op Google

Hoe ga ik te werk?

Watch and learn!

Uw bedrijf toevoegen of claimen op Google

Hoe word ik eigenaar van mijn bedrijf op Google Mijn Bedrijf?

Laten we beginnen. Er twee mogelijkheden: je bedrijf staat al vermeld in Google of je bedrijf staat nog niet vermeld in Google. Beide opties worden uitgelegd in het filmpje van Google.

In beide gevallen moet het bedrijf geverifieerd worden, voordat je eigenaar bent van de Google mijn Bedrijf pagina. Dit kan op verschillende manieren:

Uw bedrijf verifiëren op Google

Go go go!

Heb je jouw bedrijf geverifieerd? Dan kun je aan de slag!

Handig om te weten

Google geeft je een ToDo om problemen op te lossen en te verhelpen. Denk hierbij aan een locatie die er dubbel in staat. Uiteraard is het mogelijk om op één adres meerdere bedrijven te hebben, ook hier biedt Google mogelijkheden voor. Lees hier alles over op de supportpagina van Google.

Google Gsuite reseller
Na een prettige samenwerking is de website voor onze Fysiotherapie praktijk opgeleverd en we zijn er meer dan tevreden mee. De creativiteit,... vriendelijkheid, de altijd snelle respons en de duidelijkheid kenmerken F&J voor mij. Een beter resultaat kon ik niet verwachten!Lees meer
Ronald Mekking
Goede functionele website gebouwd! Denken met je mee, ook voor verbetering van de vindbaarheid van de website en verdere marketing.
Arnoud van Guilik
Wij zijn al jaren klant bij F&J naar volle tevredenheid!
Rikels Slaapexperts
Als groeiend glasbedrijf in de particuliere sector bied FenJ een perfect partnerschap voor onze online marketing! Goed meedenken, ideeën,... creativiteit en een luisterend oor werpt zijn vruchten af in onze commercie. Beter vindbaar op het world wide web zorgt voor meer opdrachten. Kort geleden met Joyce Rademaker een strategie sessie gehad (aanrader voor elke ondernemer). Hieruit blijkt dat wij nog meer uit online marketing kunnen halen en zal FenJ hierbij weer een grote rol spelen voor de juiste content en know-how!Met vriendelijke groeten, Tino KwakkelKwakkelglas Glaszetbedrijf.Lees meer
Tino Kwakkel
F&J webcreation is sinds enkele jaren de vaste online 'leverancier' voor Space Winner. In deze periode hebben zij laten zien een goed, betrouwbaar,... flexibel en betaalbaar product te kunnen leveren door middel van hun eigen CMS. Hoewel er tegenwoordig tal van open source alternatieven zijn, is dat voor ons geen reden geweest over te stappen. Tot op heden kent het CMS voor ons geen of nauwelijks beperkingen. Mark, Kim Fred en Joyce denken met je mee, zitten niet op de klok en zijn bovendien makkelijk in de omgang. De programmeurs (die ik niet ken) weten de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. Voor F&J zou ik een vaste samenwerking met een hele goede online marketeer een aanwinst en voor de toekomst eigenlijk ook een must vinden. Ik kan dit bedrijf bij iedereen warm aanbevelen! (Space Winner Self Storage)Lees meer
Joost Kleine Snuverink
Al een paar jaar werken we naar volle tevredenheid samen met F&J Webcreation. De technische realisatie van onze website en sinds kort ook onze... mobiele website met CMS is door F&J uitgevoerd en alles functioneert prima naar wens.Lijnen zijn kort, snel schakelen, meedenken; top! Lees meer
Albertine Jongsma
Een geweldig team. Gedreven, professioneel , afspraak is afspraak, stipt, communicatief - ze gaan voor de klant en het eindresultaat. Langdurig... zeer prettig samengewerkt met de realisatie van mijn nieuwe website voor PC, tablet en mobiel. F&J Webcreation krijgt 5 sterren van mij; dubbel en dwars verdiend!Lees meer
Marc Vorgers
In een project voor een gemeenschappelijke opdrachtgever heb ik voor het eerst mogen samenwerken met F&J Webcreation en ik kan wel stellen dat die... samenwerking uitermate prettig tot stand kwam en al die tijd alleen nog maar beter werd.Het team staat open voor suggesties, afspraken worden nagekomen, planningen gehaald conform aanbieding en er komen nooit spreekwoordelijke konijntjes uit de hoed.Als je op zoek bent naar een webdesign club, dan is F&J een echte aanrader!Lees meer
Eduard de Boer